A turizmus gyorsan fejlődő iparág, ahol nagy szükség van a változó igényeknek megfelelő innovatív megoldásokra, főleg, ami a környezetbarát újdonságokat illeti. Szerencsére a mobilház ezeknek a kihívásoknak több szempontból is meg tud felelni, éppen ezért, a turisztikai szereplőnek is érdemes megfontolniuk a bennük rejlő lehetőségek kihasználását.

Trendek jönnek és mennek, de egy valami állandónak tűnik: a környezethez tökéletesen illeszkedő, különleges kilátást biztosító ingatlanokat mind a vendégek, mind a turizmusban dolgozók és abból élő vállalkozások kedvelik.

Mobilház a turizmusban…

szálláshelyeknek

A turizmusból élő vállalkozások számára a mobilház több szempontból is ideális választás. Egyfelől üdülőövezetekben remekül funkcionál modern, környezetbarát és trendi nyaralóként, amit a vendégek, legyenek kicsik vagy nagyok, egyaránt kedvelni fognak.

Az Ecomodul mobilházak típusházai például ideális megoldást kínálnak akkor is, ha 1-2 fős kabinokat, vagy egész családokat, esetleg baráti társaságokat kiszolgáló ingatlanokat keresnek, attól függően, hogy mire specializálódott a vállalkozás.

Elhelyezését tekintve ugyanolyan kellemes szálláshely alakítható ki belőlük egy tóparton, mint például egy erdőben vagy hegyoldalban. Hatalmas üvegfelületei páratlan kilátást biztosítanak a mobilházat körülvevő táj szépségére, emellett a természetes fényforrásról is gondolkodnak.

… kulturális vállalkozásoknak

Sokoldalú kialakítási és bővítési lehetőségeit tekintve a mobilház lenyűgöző kiállítóterek, fotóstúdiók, kisebb kiállítások, illetve kézműves vagy egyéb workshop helyszínek, jógastúdiók és meditációs központok kialakítására egyaránt alkalmas.

Az Ecomodul például turisztikai központként is remekül funkcionál, míg az L-alak Ecomodul akár kettős célokat is szolgálhat: kis kiállítóterem az egyik végében büfével szintén ideális elrendezéssel vehető igénybe.

… vendéglátó vállalkozásoknak

De, ha már a büfé szóba került, az Ecomodul Mini akár egy kisebb tóparti élelmiszerbolt és büfé helyszíneként is megállja a helyét, míg a Veranda Ecomodul akár egy kis kiülős kávézóként, reggelit kínáló pékségként is elvarázsolja a vendégeket.

Amit már a választás előtt érdemes mérlegelni, hogy az a méret és az elrendezés, hiszen nem mindegy, hogy olyan vendéglátó egységet üzemeltetnél, ahová a vendégek csak bemennek, felkapják a to-go kávét, vagy esetleg le is tudnak ülni és nyugodtan elfogyasztanak a teraszon egy finom kakaós csigát vagy croissantot.

… vendégeknek

A vendégek egyre gyakrabban keresik azokat a természetközeli és környezetbarát szálláshelyeket, ahol akár egy hosszú hétvégére is elvonulhatnak a mindennapi stressz és mókuskerék elől. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az Ecomodul mobilházak csupán egy világ háta mögötti erdőben vagy hegyvidéken helyezhető el, közel sem.

Tó- vagy folyóparton is kiemelkedő élményt kínál, főleg akkor, ha az elhelyezését tekintve a nyílászárók pont a napfelkelte és a tó irányába néznek. Lélegzetállító élmény, amit sosem felejtenek el.

Csak a képzelet szabhat határt

Akár üzlet, akár büfé vagy nyaraló létesül a mobilház falai között, egy dolog biztos: a berendezését, elrendezését tekintve csak a képzelet szabhat határt annak, hogy mit hozol ki belőle.

A letisztult vonalvezetés, a modern külső megjelenés, a hatalmas üvegpanelek egyaránt kölcsönöznek némi modern eleganciát a mobilházaknak, de, hogy belülről milyen színes, puha textilekkel, természetes faanyagokkal, iparművészeti és helyi kézműves alkotásokkal még inkább a lokációra szabható a nyaraló vagy kávézó, kulturális központ dizájnja. Gyakorlatilag semmi akadálya annak, hogy ugyanolyan praktikummal és esztétikai érzékkel rendezhesd be a mobilházat, ahogy azt egy hagyományos apartmannál vagy kávézónál tennéd.